yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Ivedili çıkış bapları konstrüksiyonsı bakımından bazı özelliklerle donatılır. Bapların sarrafiyelıca özellikleri bayağıdaki gibidir:

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) temel amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide bünyelmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki tütün, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini mâni olmak veya olanaklı olduğu kadar geciktirmektir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Böylece imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu pozisyon çalma vakalarının önlenmesini esenlar.

örneğin önüne cepheıcı molekül yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan örekın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve hastane kabil” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan kalmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha geniş kullanılır.

Bunlar üzere isim trafiğinin aşkın ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları talih izni alabilir.

Yangın Yangın Çıkış Kapısı en korkulu riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, benibeşer boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör şeşnda tutulması hayati önem taşımaktadır.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate tuzakınarak zaruri nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve hareket afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında elan çok anlaşılacaktır.

Bunun muhtevain de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin endamsız, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı ciğeri veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı deruni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page